utolsó módosítás ideje:2012. május 16. 05:16 ••• 5 527 megtekintés

Almási e-Tananyagok, Informatika

A szasza wikiből

Alkalmazás neve Almási e-Tananyagok, Informatika
Logó Almasi.png
Verziószám
Kiadás éve
Licensz Shareware
A program nyelve magyar
Rövid leírás Az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Kht. által kiírt Információs Technológia az általános iskolákban című, E-tanulás tartalomfejlesztés célú Phare projekt alapján készült digitális oktatási anyag.

Az informatika tárgy keretein belül interaktív formában feldolgozza a számítógép felépítését, illetve egy Front Page leírást tartalmaz kevésbé interaktív formában.

Hivatalos weblap http://www.tananyag.almasi.hu/tananyag.html
Életkor 8-10, 10-12, 12-14
Témakör kémia
Címkék informatika, hardver, szoftver, honlap, front page
Hozzáférés online
Nehézségi szint közepes
Kulcskompetenciák digitális kompetencia, hatékony önálló tanulás, kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia
Munkaforma egyéni, páros
Lehetséges alternatívák

Almási e-Tananyagok, Informatika

Alkalmazás részletes leírása


A fenti linkre kattintva az Almási E-Tananyagok főoldalára érünk. A felső menüsorban kattinthatunk a főoldal menüpontba.

Almasifo.jpg


Az Informatika menüpontra kattintva 3 darab feldolgozható e-tananyagot találunk. Ebből az utolsó nem tananyag, tévesen kerülhetett oda, viszont a másik kettő nagyon hasznosak.

Almein1.jpg


Az első e-tananyagra kattitva (Ismerd meg a számítógépet) egy új felület jelenik meg, melyben az alsó sorban található gombokkal navigálhatunk.

Almein2.jpg


A tananyagban találhatóak játékos feladatok és kifejezetten oktató jellegű részek egyaránt.

Almein3.jpg


Az e-tananyag Hachette Multimédia szerkesztőeszközök segítségével a Celebrate project keretein belül készült.

[[Image:]]

warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.


A másik informatika témában feltüntetett e-tananyag már más technikával készült. Ez egy FrontPage-dzsel készült oldal, ahol a Weblapszerkesztés alapjait ismerhetik meg a tanulók. A linkekre kattintva haladhatnak a tananyagban.

Almein4.jpg

Oldal értékelése

Aktuális felhasználó értékelése: 76/100 (2 szavazat)
 Az értékeléshez a JavaScript futtatást engedélyezni kell
Almási e-Tananyagok, Informatika-tényekRDF hírcsatorna
A program nyelvemagyar  +
Alkalmazás neveAlmási e-Tananyagok, Informatika  +
Címkékinformatika  +, hardver  +, szoftver  +, honlap  +, és front page  +
Hivatalos weblaphttp://www.tananyag.almasi.hu/tananyag.html  +
Hozzáférésonline  +
Kulcskompetenciákdigitális kompetencia  +, hatékony önálló tanulás  +, és kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia  +
KépernyőképAlmasifo.jpg  +, Almein1.jpg  +, Almein2.jpg  +, Almein3.jpg  +, warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben. , és Almein4.jpg  +
LicenszShareware  +
LogóAlmasi.png  +
Munkaformaegyéni  +, és páros  +
Nehézségi szintközepes  +
Rövid leírásAz Európai Szociális Alap Nemzeti Programi Az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Iroda Kht. által kiírt Információs Technológia az általános iskolákban című, E-tanulás tartalomfejlesztés célú Phare projekt alapján készült digitális oktatási anyag. Az informatika tárgy keretein belül interaktív formában feldolgozza a számítógép felépítését, illetve egy Front Page leírást tartalmaz kevésbé interaktív formában. ást tartalmaz kevésbé interaktív formában.
Szöveges leírásA fenti linkre kattintva az Almási E-Tananyagok főoldalára érünk. A felső menüsorban kattinthatunk a főoldal menüpontba., Az Informatika menüpontra kattintva 3 darab feldolgozható e-tananyagot találunk. Ebből az utolsó nem tananyag, tévesen kerülhetett oda, viszont a másik kettő nagyon hasznosak., Az első e-tananyagra kattitva (Ismerd meg a számítógépet) egy új felület jelenik meg, melyben az alsó sorban található gombokkal navigálhatunk., A tananyagban találhatóak játékos feladatok és kifejezetten oktató jellegű részek egyaránt., Az e-tananyag Hachette Multimédia szerkesztőeszközök segítségével a Celebrate project keretein belül készült., és A másik informatika témában feltüntetett e-tananyag már más technikával készült. Ez egy FrontPage-dzsel készült oldal, ahol a Weblapszerkesztés alapjait ismerhetik meg a tanulók. A linkekre kattintva haladhatnak a tananyagban.
Témakörkémia  +
Életkor8-10  +, 10-12  +, és 12-14  +