utolsó módosítás ideje:2016. május 3. 10:04 ••• 1 942 megtekintés

Bee-Bot/Blue-Bot

A szasza wikiből

Alkalmazás neve Bee-Bot/Blue-Bot
Logó Bee.png
Verziószám 0.2.6.
Kiadás éve 2015
Licensz Shareware
A program nyelve angol
Rövid leírás A Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek tervezett, izgalmas új robotok. A színes, könnyen kezelhető, barátságos méhecske formájú robotok tökéletes eszközei a sorba rendezés, a becslés, kritikus gondolkodás, a problémamegoldás, azaz a programozás játékos tanításának a korai időszakban. Ehhez segítségként megvásárolhatók további software csomagok, játékfelületként szolgáló szőnyegek. Ezen felül iOS és Android operációs rendszerekre elérhető egy ingyenes Blue-Bot alkalmazás, amely összekapcsolható az eszközzel Bluetooth-on keresztül, illetve tökéletesen modellezi önmagában is az eszköz működését.
Hivatalos weblap https://www.bee-bot.us/
Életkor 3+
Témakör matematika, irodalom, környezetismeret, földrajz, biológia, életviteli ismeretek, ének-zene, történelem, informatika, kémia, természettudomány, nyelv
Címkék játékos tanulás, algoritmikus gondolkodás, logika, programozás
Hozzáférés letölthető
Nehézségi szint több szint
Kulcskompetenciák anyanyelvi kommunikáció, idegen nyelvi kommunikáció, matematikai kompetencia, természettudományos kompetencia, digitális kompetencia, hatékony önálló tanulás, szociális és állampolgári kompetencia, kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia, esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőképesség
Munkaforma egyéni, páros, csoport, kooperatív
Lehetséges alternatívák Light Bot, The Foos, Box Island

Bee-Bot/Blue-Bot

Alkalmazás részletes leírása


A Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek tervezett, izgalmas új robotok. A színes, könnyen kezelhető, barátságos méhecske formájú robotok tökéletes eszközei a sorba rendezés, a becslés, kritikus gondolkodás, a problémamegoldás, azaz a programozás játékos tanításának a korai időszakban. Ehhez segítségként megvásárolhatók további software csomagok, játékfelületként szolgáló szőnyegek. Ezen felül iOS és Android operációs rendszerekre elérhető egy ingyenes Blue-Bot alkalmazás, amely összekapcsolható az eszközzel Bluetooth-on keresztül, illetve tökéletesen modellezi önmagában is az eszköz működését.

Bee2.png


Előszeretettel alkalmazzák már az óvodában is, hiszen a roboton elhelyezett, nagy alakú, irányt mutató, és az indító, törlő, és megállító gombok egyszerűvé teszik a használatát. Segítségül szolgálnak a különböző tantárgyak tanulását is megkönnyítő műanyag játszószőnyegek, de saját magunk is kialakíthatunk pályákat, így a robot számtalan lehetőséget rejt magában. A játék során a robotot a kezdő helyről egy meghatározott helyre kell parancsok sorozatával juttatni a pálya sajátosságait, lehetőségeit figyelembe véve.

Bee5k.png


A Blue-Bot alkalmazás letöltése után a térkép ikonra kattintva kiválaszthatunk egyet az előre feltöltött hátterek közül, tölthetünk fel saját magunk is egy fájlt, vagy kameránkat használva fotózhatjuk be azt. A ceruza ikonra kattintva követhetjük egy vonal berajzolásával, hogy milyen útvonalon mozog a Blue-Bot. A következő két menüpont lehető teszi, hogy egy programot találjunk ki, vagy egy előre megírt utasítássort hajtsunk végre, melyből több fokozat is választható, azonban ciklusok írása és 45°-os fordulat nem engedélyezett ebben a verzióban, Blue-Bot használata nélkül. A program a kiadott utasítások sorozatát a kijelző bal oldalán tárolja. Az irányító gombok közül le is tilthatunk egyeseket, amennyiben azok használatát nem szeretnénk lehetővé tenni egy probléma megoldásához.

[[Image:]]

warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.

Gyakorlatban: Blue-Bot™ Bluetooth® Floor Robot


Az applikációval irányítható a robot is megfelelő kapcsolat beállítása esetén, de önmagában is alkalmas a digitális kompetencia, problémamegoldás és az algoritmikus gondolkodás fejlesztésére.

Az applikáció Android alatt lett tesztelve, iOS alatt mind kinézete, mind a funkciók eltérhetnek.

Oldal értékelése

Még senki sem szavazott erre az oldalra
 Az értékeléshez a JavaScript futtatást engedélyezni kell
Bee-Bot/Blue-Bot-tényekRDF hírcsatorna
A program nyelveangol  +
Alkalmazás neveBee-Bot/Blue-Bot  +
Címkékjátékos tanulás  +, algoritmikus gondolkodás  +, logika  +, és programozás  +
Hivatalos weblaphttps://www.bee-bot.us/  +
Hozzáférésletölthető  +
Kiadás éve2015  +
Kulcskompetenciákanyanyelvi kommunikáció  +, idegen nyelvi kommunikáció  +, matematikai kompetencia  +, természettudományos kompetencia  +, digitális kompetencia  +, hatékony önálló tanulás  +, szociális és állampolgári kompetencia  +, kezdeményezőképesség és vállalkozói kompetencia  +, és esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőképesség  +
KépernyőképBee2.png  +, Bee5k.png  +, és warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.
Lehetséges alternatívákLight Bot  +, The Foos  +, és Box Island  +
LicenszShareware  +
LogóBee.png  +
Munkaformaegyéni  +, páros  +, csoport  +, és kooperatív  +
Nehézségi szinttöbb szint  +
Rövid leírásA Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek te A Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek tervezett, izgalmas új robotok. A színes, könnyen kezelhető, barátságos méhecske formájú robotok tökéletes eszközei a sorba rendezés, a becslés, kritikus gondolkodás, a problémamegoldás, azaz a programozás játékos tanításának a korai időszakban. Ehhez segítségként megvásárolhatók további software csomagok, játékfelületként szolgáló szőnyegek. Ezen felül iOS és Android operációs rendszerekre elérhető egy ingyenes Blue-Bot alkalmazás, amely összekapcsolható az eszközzel Bluetooth-on keresztül, illetve tökéletesen modellezi önmagában is az eszköz működését. odellezi önmagában is az eszköz működését.
Szöveges leírásA Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek te A Bee–Bot és a Blue-Bot kisgyermekeknek tervezett, izgalmas új robotok. A színes, könnyen kezelhető, barátságos méhecske formájú robotok tökéletes eszközei a sorba rendezés, a becslés, kritikus gondolkodás, a problémamegoldás, azaz a programozás játékos tanításának a korai időszakban. Ehhez segítségként megvásárolhatók további software csomagok, játékfelületként szolgáló szőnyegek. Ezen felül iOS és Android operációs rendszerekre elérhető egy ingyenes Blue-Bot alkalmazás, amely összekapcsolható az eszközzel Bluetooth-on keresztül, illetve tökéletesen modellezi önmagában is az eszköz működését. odellezi önmagában is az eszköz működését., Előszeretettel alkalmazzák már az óvodában Előszeretettel alkalmazzák már az óvodában is, hiszen a roboton elhelyezett, nagy alakú, irányt mutató, és az indító, törlő, és megállító gombok egyszerűvé teszik a használatát. Segítségül szolgálnak a különböző tantárgyak tanulását is megkönnyítő műanyag játszószőnyegek, de saját magunk is kialakíthatunk pályákat, így a robot számtalan lehetőséget rejt magában. A játék során a robotot a kezdő helyről egy meghatározott helyre kell parancsok sorozatával juttatni a pálya sajátosságait, lehetőségeit figyelembe véve. játosságait, lehetőségeit figyelembe véve., és A Blue-Bot alkalmazás letöltése után a tér A Blue-Bot alkalmazás letöltése után a térkép ikonra kattintva kiválaszthatunk egyet az előre feltöltött hátterek közül, tölthetünk fel saját magunk is egy fájlt, vagy kameránkat használva fotózhatjuk be azt. A ceruza ikonra kattintva követhetjük egy vonal berajzolásával, hogy milyen útvonalon mozog a Blue-Bot. A következő két menüpont lehető teszi, hogy egy programot találjunk ki, vagy egy előre megírt utasítássort hajtsunk végre, melyből több fokozat is választható, azonban ciklusok írása és 45°-os fordulat nem engedélyezett ebben a verzióban, Blue-Bot használata nélkül. A program a kiadott utasítások sorozatát a kijelző bal oldalán tárolja. Az irányító gombok közül le is tilthatunk egyeseket, amennyiben azok használatát nem szeretnénk lehetővé tenni egy probléma megoldásához. lehetővé tenni egy probléma megoldásához.
Témakörmatematika  +, irodalom  +, környezetismeret  +, földrajz  +, biológia  +, életviteli ismeretek  +, ének-zene  +, történelem  +, informatika  +, kémia  +, természettudomány  +, és nyelv  +
Verziószám0.2.6.  +
Életkor3+  +