utolsó módosítás ideje:2012. április 25. 06:42 ••• 2 622 megtekintés

Beszédmester

A szasza wikiből

Alkalmazás neve Beszédmester
Logó [[Image:]]
Verziószám 1.0.2.
Kiadás éve 2004.03.08.
Licensz Public domain
A program nyelve magyar
Rövid leírás A program általános iskolásoknak nyújt segítséget beszéd és olvasásfejlesztés területén. A szoftver színes képekkel, játékosan teszi élvezhetővé a tanulást, komplex készségfejlesztést, nagyfokú önállóságot biztosít.

Emellett halláskárosult gyermekeknek is kiváló otthoni fejlesztési lehetőséget nyújt.

Hivatalos weblap http://www.inf.u-szeged.hu/beszedmester
Életkor 3+
Témakör irodalom
Címkék beszédfejlesztés, irodalom, nyelvtan
Hozzáférés letölthető
Nehézségi szint
Kulcskompetenciák anyanyelvi kommunikáció
Munkaforma egyéni, páros
Lehetséges alternatívák

Beszédmester warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.

Alkalmazás részletes leírása


A program az általános iskolások beszéd- és olvasásfejlesztése mellett lehetőséget nyújt a hallássérült gyermekek segítésében, fejlesztésében is. Egy olyan önműködő beszédfelismerésen alapuló vizuális beszéd-kiértékelést tud megvalósítani, ami segítségére lehet a gyermekeknek a megfelelő és érthető beszédartikuláció elsajátításában. A helyes hangképzés begyakorlására és rögzítésére folyamatos gyakorlásra van szükség. Ezt a automatizálási folyamatot gyorsítja fel és teszi egyszerűbbé a program, amivel a gyakorlás részben önállóan is végezhető. „A szoftver olvasásfejlesztõ moduljának célja, hogy játékos feladatokon és automatikus beszédfelismerésen keresztül a gyermek - a számítógépet motivációs eszközként használva - minél könnyebben és gyorsabban megtanulja a fonéma-graféma, ill. graféma-fonéma megfeleltetéseket.”

[[Image:]]

warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.


A program megnyitásakor két opció közül választhatunk:beszédjavítás-terápia és olvasásfejlesztés.

2.JPG


A beszédjavítás-terápia menüpont alatt olvashatunk bővebben a programról. Ha pedig már ismerjük a programot, a fenti menüsorból kiválaszthatjuk a megfelelő foglalkozást: előkészítés, hangfejlesztés, rögzítés, automatizálás.

1.JPG


A program az általános iskolások beszéd- és olvasásfejlesztése mellett lehetőséget nyújt a hallássérült gyermekek segítésében, fejlesztésében is. Egy olyan önműködő beszédfelismerésen alapuló vizuális beszéd-kiértékelést tud megvalósítani, ami segítségére lehet a gyermekeknek a megfelelő és érthető beszédartikuláció elsajátításában. A helyes hangképzés begyakorlására és rögzítésére folyamatos gyakorlásra van szükség. Ezt a automatizálási folyamatot gyorsítja fel és teszi egyszerűbbé a program, amivel a gyakorlás részben önállóan is végezhető.

„A szoftver olvasásfejlesztõ moduljának célja, hogy játékos feladatokon és automatikus beszédfelismerésen keresztül a gyermek - a számítógépet motivációs eszközként használva - minél könnyebben és gyorsabban megtanulja a fonéma-graféma, ill. graféma-fonéma megfeleltetéseket.”

Oldal értékelése

Aktuális felhasználó értékelése: 66/100 (3 szavazat)
 Az értékeléshez a JavaScript futtatást engedélyezni kell
Beszédmester-tényekRDF hírcsatorna
A program nyelvemagyar  +
Alkalmazás neveBeszédmester  +
Címkékbeszédfejlesztés  +, irodalom  +, és nyelvtan  +
Hivatalos weblaphttp://www.inf.u-szeged.hu/beszedmester  +
Hozzáférésletölthető  +
Kiadás éve2004.03.08.  +
Kulcskompetenciákanyanyelvi kommunikáció  +
Képernyőképwarning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben. , 2.JPG  +, és 1.JPG  +
LicenszPublic domain  +
Logówarning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.
Munkaformaegyéni  +, és páros  +
Rövid leírásA program általános iskolásoknak nyújt seg A program általános iskolásoknak nyújt segítséget beszéd és olvasásfejlesztés területén. A szoftver színes képekkel, játékosan teszi élvezhetővé a tanulást, komplex készségfejlesztést, nagyfokú önállóságot biztosít. Emellett halláskárosult gyermekeknek is kiváló otthoni fejlesztési lehetőséget nyújt. áló otthoni fejlesztési lehetőséget nyújt.
Szöveges leírásA program az általános iskolások beszéd- é A program az általános iskolások beszéd- és olvasásfejlesztése mellett lehetőséget nyújt a hallássérült gyermekek segítésében, fejlesztésében is. Egy olyan önműködő beszédfelismerésen alapuló vizuális beszéd-kiértékelést tud megvalósítani, ami segítségére lehet a gyermekeknek a megfelelő és érthető beszédartikuláció elsajátításában. A helyes hangképzés begyakorlására és rögzítésére folyamatos gyakorlásra van szükség. Ezt a automatizálási folyamatot gyorsítja fel és teszi egyszerűbbé a program, amivel a gyakorlás részben önállóan is végezhető. „A szoftver olvasásfejlesztõ moduljának célja, hogy játékos feladatokon és automatikus beszédfelismerésen keresztül a gyermek - a számítógépet motivációs eszközként használva - minél könnyebben és gyorsabban megtanulja a fonéma-graféma, ill. graféma-fonéma megfeleltetéseket.” a, ill. graféma-fonéma megfeleltetéseket.”, A program megnyitásakor két opció közül választhatunk:beszédjavítás-terápia és olvasásfejlesztés., és A beszédjavítás-terápia menüpont alatt olvashatunk bővebben a programról. Ha pedig már ismerjük a programot, a fenti menüsorból kiválaszthatjuk a megfelelő foglalkozást: előkészítés, hangfejlesztés, rögzítés, automatizálás.
Témakörirodalom  +
Verziószám1.0.2.  +
Életkor3+  +