utolsó módosítás ideje:2012. december 16. 22:14 ••• 3 277 megtekintés

Blogger

A szasza wikiből

Alkalmazás neve Blogger
Logó Blogger-logo-small.png
Verziószám
Kiadás éve 1999
Licensz Public domain
A program nyelve magyar, angol
Rövid leírás A Google ingyenes blog rendszere, melynek segítségével publikálhatjuk saját blogunkat/blogjainkat.
Hivatalos weblap http://www.blogger.com
Életkor 14+
Témakör
Címkék blog
Hozzáférés online
Nehézségi szint egyszerű
Kulcskompetenciák anyanyelvi kommunikáció, digitális kompetencia, esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőképesség
Munkaforma egyéni, páros, csoport, kooperatív
Lehetséges alternatívák WordPress, blog.hu, Tumblr

Blogger

Alkalmazás részletes leírása


Ha rendelkezünk Google-fiókkal, bejelentkezés után egyből nekikezdhetünk saját blogunk elkészítésének az 'Új Blog' feliratra kattintva.

Ujblog.png


Utána adjuk meg a blogunk címét, adjuk meg, a blogspot.com-on milyen aldomainről legyen elérhető (blognev.blogspot.com), majd válasszunk sablont. A megjelenésen a későbbiekben is tudunk változtatni. Ha kész vagyunk, 'Blog létrehozása'

Blogadatok-blogger.png


Ha megvagyunk, visszakerülünk a nyitóképernyőre, de már ott van a mi blogunk is. A mi bloglistánk alatt egyéb ajánlott blogbejegyzések szerepelnek, fel is vehetünk újabb blogokat, amiket követni szeretnénk. De most írjuk meg az első bejegyzésünk a ceruza ikonra kattintva! (Később a bejegyzések listáját a lapok ikonnal érhetjük el, ha pedig meg akarjuk nézni, hogy néz ki a blog a látogatóknak, akkor a 'Blog megtekintése' gombra kattintsunk.

Dashboard .png


Egy grafikus weboldalszerkesztő felület jelenik meg, a szövegszerkesztőkből ismerős eszköztár segítségével tudunk formázásokat végezni, linkeket, képeket beszúrni. Ami viszont csak a blogbejegyzésre jellemző, hogy jellemezhetjük címkékkel a bejegyzést, lehet késleltetve is publikálni (Ütemezés), megadhatjuk, milyen webcímen legyen elérhető ('Állandó link'), ill. rendelhetünk helyet is a bejegyzéshez. A gyakorlottabb felhasználók magát a HTML-t is tudják szerkeszteni a bal oldali HTML gombra kattintva. Ha készen vagyunk, megnézhetjük, hogyan nézne ki élesben a bejegyzés (Előnézet), ha tetszik publikálhatjuk (Közzététel), vagy publikálás nélkül menthetjük, ilyenkor piszkozat lesz belőle, amit bármikor folytathatunk-publikálhatunk.

Bejegyzes-irasa.png


Ami fontos még, hogy tudunk szerzőtársakat hívni, illetve korlátozhatjuk, ki olvashatja a blogot. A blogbejegyzéseket felsoroló adminisztrációs felületen tudjuk ezt megtenni. A bal oldali menüben a 'Beállításokra' kattintva, azon belül is 'Alap'

Blogszerzok.png


Jó blogolást! :)

[[Image:]]

warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.

Oldal értékelése

Még senki sem szavazott erre az oldalra
 Az értékeléshez a JavaScript futtatást engedélyezni kell
A lap eredeti címe: „http://szasza.elte.hu/index.php/Blogger
Blogger-tényekRDF hírcsatorna
A program nyelvemagyar  +, és angol  +
Alkalmazás neveBlogger  +
Címkékblog  +
Hivatalos weblaphttp://www.blogger.com  +
Hozzáférésonline  +
Kiadás éve1999  +
Kulcskompetenciákanyanyelvi kommunikáció  +, digitális kompetencia  +, és esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőképesség  +
KépernyőképUjblog.png  +, Blogadatok-blogger.png  +, Dashboard .png  +, Bejegyzes-irasa.png  +, Blogszerzok.png  +, és warning.pngA(z) „Image:” nem használható lap neveként ebben a wikiben.
Lehetséges alternatívákWordPress  +, Blog.hu  +, és Tumblr  +
LicenszPublic domain  +
LogóBlogger-logo-small.png  +
Munkaformaegyéni  +, páros  +, csoport  +, és kooperatív  +
Nehézségi szintegyszerű  +
Rövid leírásA Google ingyenes blog rendszere, melynek segítségével publikálhatjuk saját blogunkat/blogjainkat.
Szöveges leírásHa rendelkezünk Google-fiókkal, bejelentkezés után egyből nekikezdhetünk saját blogunk elkészítésének az 'Új Blog' feliratra kattintva., Utána adjuk meg a blogunk címét, adjuk meg, a blogspot.com-on milyen aldomainről legyen elérhető (blognev.blogspot.com), majd válasszunk sablont. A megjelenésen a későbbiekben is tudunk változtatni. Ha kész vagyunk, 'Blog létrehozása', Ha megvagyunk, visszakerülünk a nyitóképer Ha megvagyunk, visszakerülünk a nyitóképernyőre, de már ott van a mi blogunk is. A mi bloglistánk alatt egyéb ajánlott blogbejegyzések szerepelnek, fel is vehetünk újabb blogokat, amiket követni szeretnénk.

De most írjuk meg az első bejegyzésünk a ceruza ikonra kattintva!

(Később a bejegyzések listáját a lapok ikonnal érhetjük el, ha pedig meg akarjuk nézni, hogy néz ki a blog a látogatóknak, akkor a 'Blog megtekintése' gombra kattintsunk. a 'Blog megtekintése' gombra kattintsunk., Egy grafikus weboldalszerkesztő felület je Egy grafikus weboldalszerkesztő felület jelenik meg, a szövegszerkesztőkből ismerős eszköztár segítségével tudunk formázásokat végezni, linkeket, képeket beszúrni.

Ami viszont csak a blogbejegyzésre jellemző, hogy jellemezhetjük címkékkel a bejegyzést, lehet késleltetve is publikálni (Ütemezés), megadhatjuk, milyen webcímen legyen elérhető ('Állandó link'), ill. rendelhetünk helyet is a bejegyzéshez.

A gyakorlottabb felhasználók magát a HTML-t is tudják szerkeszteni a bal oldali HTML gombra kattintva.

Ha készen vagyunk, megnézhetjük, hogyan nézne ki élesben a bejegyzés (Előnézet), ha tetszik publikálhatjuk (Közzététel), vagy publikálás nélkül menthetjük, ilyenkor piszkozat lesz belőle, amit bármikor folytathatunk-publikálhatunk. mit bármikor folytathatunk-publikálhatunk., Ami fontos még, hogy tudunk szerzőtársakat hívni, illetve korlátozhatjuk, ki olvashatja a blogot. A blogbejegyzéseket felsoroló adminisztrációs felületen tudjuk ezt megtenni.

A bal oldali menüben a 'Beállításokra' kattintva, azon belül is 'Alap', és Jó blogolást! :)
Életkor14+  +