utolsó módosítás ideje:2016. április 19. 13:16 ••• 1 244 megtekintés

Box Island

A szasza wikiből

Alkalmazás neve Box Island
Logó B i logo.PNG
Verziószám 1.0.9
Kiadás éve 2015
Licensz Freeware
A program nyelve angol, német, francia, olasz, spanyol, egyéb
Rövid leírás Algoritmus tanító mobilapplikáció. Segítségével játékosan megismerkedhetünk az algoritmikus gondolkodás elemeivel, elágazások és ciklusok használatával Elérhető androidra és iOS-ra egyaránt.
Hivatalos weblap https://boxislandgame.com/
Életkor 3+
Témakör informatika
Címkék kód, ciklus, elágazás
Hozzáférés letölthető
Nehézségi szint több szint
Kulcskompetenciák matematikai kompetencia, digitális kompetencia
Munkaforma egyéni
Lehetséges alternatívák Light Bot, The Foos

Box Island

Alkalmazás részletes leírása


Az alkalmazás elérhető androidra és iOS-ra egyaránt, ez jó hír a platformfüggetlen appok kedvelőinek. Viszont a 2 alkalmazás több helyen is letér egymástól. Az iOS-ra telepíthető játék (Box Island: Epic Coding Adventure) jóval kidolgozottabb, sokkal több szintből áll, ezáltal a feladatok nehézsége is megnő ahogy haladunk előre a játékban. Ebben a verzióban 50 szint tartozik egy epizódhoz, androidon (Box Island: One Hour Coding) viszont összesen csak 20 szint érhető el, itt is egyre nehezebb szintek. Mint ahogy a neve is mutatja, ez a játék egy óra alatt teljesen kijátszható. Bemutatni csak ezt az utóbbi 20 szintes játékot szeretném, mivel ennek nyomán már a másik már nem hoz sok újdonságot.

Mainmenu2.jpg


A játék elindításával egy sziget térképe látható, amin egy út halad végig. Ezen az úton végighaladva egyre bonyolultabb példákkal találkozhatunk. Az első 6 szint (zölddel jelölve) bevezető jellegű, a következő 7 (kékkel jelölt) szint a ciklus használatát vezeti be és gyakoroltatja, majd az utolsó 7 (piros) szint az elágazást hivatott bemutatni.

Screenshot 2016-04-06-16-22-49.png


A zöld szintek bevezetőként szolgálnak. Bal oldalon található a mozdulatok ikonja, amiből választhatunk. Ez az első játékok során viszonylag kevés mozgás (elsőre, hátra, jobbra, balra). Esetenként az is meg van adva, hogy ezekből a blokkokból hányat használhatunk fel. A cél az óra elérése. A piros dobozokat, és a belőlük jövő fényt el kell kerülni.

Screenshot 2016-04-19-14-48-22.png


A kékkel jelölt szintek a ciklus témakörét dolgozzák fel. Ciklus addig fut, amíg Box rá nem lép egy bizonyos színű mezőre. A színre automatikusan rákérdez, amikor egy ciklust húzunk a ,,Start alá. A cél itt is az óra elérése a lehető legkevesebb blokk felhasználásával. Ha javítani kell akkor könnyen megtehetjük, ugyanis ahol már járt a dobozunk, ott kék lenyomatot hagy, így a javítás során láthatjuk, hogy hol hagyta el azt az utat, min szerettük volna a végigmegy.

Screenshot 2016-04-19-14-56-30.png


Az utolsó, piros rész az elágazást mutatja be. A ciklust itt már ismertnek tekinti. Az elágazás feltételének is a színes köveket tekinti, ugyanúgy mint a ciklus esetében rögtön rákérdez amint fel akarunk használni egy elágazást, hogy melyik szín aktiválja.

Screenshot 2016-04-19-15-07-22.png


Ha az összes szintet sikeresen elvégezte, akkor egy oklevelet kap, amit le lehet tölteni, ki lehet nyomtatni.

Hour of code certificate.jpg


Az andorid és iOS operációs rendszerek alatt elérhető verziók különböznek.

Androidra letölthető: https://play.google.com/store/apps/details?id=is.radiantgames.boxeshourofcode2015

iOS-ra letölthető: https://itunes.apple.com/is/app/box-island-epic-coding-adventure/id979579439?mt=8

Oldal értékelése

Még senki sem szavazott erre az oldalra
 Az értékeléshez a JavaScript futtatást engedélyezni kell
A lap eredeti címe: „http://szasza.elte.hu/index.php/Box_Island
Box Island-tényekRDF hírcsatorna
A program nyelveangol  +, német  +, francia  +, olasz  +, spanyol  +, és egyéb  +
Alkalmazás neveBox Island  +
Címkékkód  +, ciklus  +, és elágazás  +
Hivatalos weblaphttps://boxislandgame.com/  +
Hozzáférésletölthető  +
Kiadás éve2015  +
Kulcskompetenciákmatematikai kompetencia  +, és digitális kompetencia  +
KépernyőképMainmenu2.jpg  +, Screenshot 2016-04-06-16-22-49.png  +, Screenshot 2016-04-19-14-48-22.png  +, Screenshot 2016-04-19-14-56-30.png  +, Screenshot 2016-04-19-15-07-22.png  +, és Hour of code certificate.jpg  +
Lehetséges alternatívákLight Bot  +, és The Foos  +
LicenszFreeware  +
LogóB i logo.PNG  +
Munkaformaegyéni  +
Nehézségi szinttöbb szint  +
Rövid leírásAlgoritmus tanító mobilapplikáció. Segítségével játékosan megismerkedhetünk az algoritmikus gondolkodás elemeivel, elágazások és ciklusok használatával Elérhető androidra és iOS-ra egyaránt.
Szöveges leírásAz alkalmazás elérhető androidra és iOS-ra Az alkalmazás elérhető androidra és iOS-ra egyaránt, ez jó hír a platformfüggetlen appok kedvelőinek. Viszont a 2 alkalmazás több helyen is letér egymástól. Az iOS-ra telepíthető játék (Box Island: Epic Coding Adventure) jóval kidolgozottabb, sokkal több szintből áll, ezáltal a feladatok nehézsége is megnő ahogy haladunk előre a játékban. Ebben a verzióban 50 szint tartozik egy epizódhoz, androidon (Box Island: One Hour Coding) viszont összesen csak 20 szint érhető el, itt is egyre nehezebb szintek. Mint ahogy a neve is mutatja, ez a játék egy óra alatt teljesen kijátszható. Bemutatni csak ezt az utóbbi 20 szintes játékot szeretném, mivel ennek nyomán már a másik már nem hoz sok újdonságot. án már a másik már nem hoz sok újdonságot., A játék elindításával egy sziget térképe l A játék elindításával egy sziget térképe látható, amin egy út halad végig. Ezen az úton végighaladva egyre bonyolultabb példákkal találkozhatunk. Az első 6 szint (zölddel jelölve) bevezető jellegű, a következő 7 (kékkel jelölt) szint a ciklus használatát vezeti be és gyakoroltatja, majd az utolsó 7 (piros) szint az elágazást hivatott bemutatni. os) szint az elágazást hivatott bemutatni., A zöld szintek bevezetőként szolgálnak. Ba A zöld szintek bevezetőként szolgálnak. Bal oldalon található a mozdulatok ikonja, amiből választhatunk. Ez az első játékok során viszonylag kevés mozgás (elsőre, hátra, jobbra, balra). Esetenként az is meg van adva, hogy ezekből a blokkokból hányat használhatunk fel. A cél az óra elérése. A piros dobozokat, és a belőlük jövő fényt el kell kerülni. , és a belőlük jövő fényt el kell kerülni., A kékkel jelölt szintek a ciklus témakörét A kékkel jelölt szintek a ciklus témakörét dolgozzák fel. Ciklus addig fut, amíg Box rá nem lép egy bizonyos színű mezőre. A színre automatikusan rákérdez, amikor egy ciklust húzunk a ,,Start alá. A cél itt is az óra elérése a lehető legkevesebb blokk felhasználásával. Ha javítani kell akkor könnyen megtehetjük, ugyanis ahol már járt a dobozunk, ott kék lenyomatot hagy, így a javítás során láthatjuk, hogy hol hagyta el azt az utat, min szerettük volna a végigmegy. az utat, min szerettük volna a végigmegy., Az utolsó, piros rész az elágazást mutatja Az utolsó, piros rész az elágazást mutatja be. A ciklust itt már ismertnek tekinti. Az elágazás feltételének is a színes köveket tekinti, ugyanúgy mint a ciklus esetében rögtön rákérdez amint fel akarunk használni egy elágazást, hogy melyik szín aktiválja. egy elágazást, hogy melyik szín aktiválja., és Ha az összes szintet sikeresen elvégezte, akkor egy oklevelet kap, amit le lehet tölteni, ki lehet nyomtatni.
Témakörinformatika  +
Verziószám1.0.9  +
Életkor3+  +