Wiki tallózása

A szasza wikiből

Box Island
A program nyelve egyéb  +, spanyol  +, olasz  +, francia  +, német  +, angol  +
Alkalmazás neve Box Island  +
Címkék elágazás  +, ciklus  +, kód  +
Hivatalos weblap https://boxislandgame.com/  +
Hozzáférés letölthető  +
Kiadás éve 2015  +
Kulcskompetenciák digitális kompetencia  +, matematikai kompetencia  +
Képernyőkép Hour of code certificate.jpg +, Screenshot 2016-04-19-15-07-22.png +, Screenshot 2016-04-19-14-56-30.png +, Screenshot 2016-04-19-14-48-22.png +, Screenshot 2016-04-06-16-22-49.png +, Mainmenu2.jpg +
Lehetséges alternatívák Light Bot +, The Foos +
Licensz Freeware  +
Logó B i logo.PNG +
Modification dateEz a tulajdonság különleges ebben a wikiben. 19 April 2016 13:16:18  +
Munkaforma egyéni  +
Nehézségi szint több szint  +
Rövid leírás Algoritmus tanító mobilapplikáció. Segítségével játékosan megismerkedhetünk az algoritmikus gondolkodás elemeivel, elágazások és ciklusok használatával Elérhető androidra és iOS-ra egyaránt.
Szöveges leírás A játék elindításával egy sziget térképe l A játék elindításával egy sziget térképe látható, amin egy út halad végig. Ezen az úton végighaladva egyre bonyolultabb példákkal találkozhatunk. Az első 6 szint (zölddel jelölve) bevezető jellegű, a következő 7 (kékkel jelölt) szint a ciklus használatát vezeti be és gyakoroltatja, majd az utolsó 7 (piros) szint az elágazást hivatott bemutatni. os) szint az elágazást hivatott bemutatni., A zöld szintek bevezetőként szolgálnak. Ba A zöld szintek bevezetőként szolgálnak. Bal oldalon található a mozdulatok ikonja, amiből választhatunk. Ez az első játékok során viszonylag kevés mozgás (elsőre, hátra, jobbra, balra). Esetenként az is meg van adva, hogy ezekből a blokkokból hányat használhatunk fel. A cél az óra elérése. A piros dobozokat, és a belőlük jövő fényt el kell kerülni. , és a belőlük jövő fényt el kell kerülni., Az alkalmazás elérhető androidra és iOS-ra Az alkalmazás elérhető androidra és iOS-ra egyaránt, ez jó hír a platformfüggetlen appok kedvelőinek. Viszont a 2 alkalmazás több helyen is letér egymástól. Az iOS-ra telepíthető játék (Box Island: Epic Coding Adventure) jóval kidolgozottabb, sokkal több szintből áll, ezáltal a feladatok nehézsége is megnő ahogy haladunk előre a játékban. Ebben a verzióban 50 szint tartozik egy epizódhoz, androidon (Box Island: One Hour Coding) viszont összesen csak 20 szint érhető el, itt is egyre nehezebb szintek. Mint ahogy a neve is mutatja, ez a játék egy óra alatt teljesen kijátszható. Bemutatni csak ezt az utóbbi 20 szintes játékot szeretném, mivel ennek nyomán már a másik már nem hoz sok újdonságot. án már a másik már nem hoz sok újdonságot., A kékkel jelölt szintek a ciklus témakörét A kékkel jelölt szintek a ciklus témakörét dolgozzák fel. Ciklus addig fut, amíg Box rá nem lép egy bizonyos színű mezőre. A színre automatikusan rákérdez, amikor egy ciklust húzunk a ,,Start'' alá. A cél itt is az óra elérése a lehető legkevesebb blokk felhasználásával. Ha javítani kell akkor könnyen megtehetjük, ugyanis ahol már járt a dobozunk, ott kék lenyomatot hagy, így a javítás során láthatjuk, hogy hol hagyta el azt az utat, min szerettük volna a végigmegy. az utat, min szerettük volna a végigmegy., Az utolsó, piros rész az elágazást mutatja Az utolsó, piros rész az elágazást mutatja be. A ciklust itt már ismertnek tekinti. Az elágazás feltételének is a színes köveket tekinti, ugyanúgy mint a ciklus esetében rögtön rákérdez amint fel akarunk használni egy elágazást, hogy melyik szín aktiválja. egy elágazást, hogy melyik szín aktiválja., Ha az összes szintet sikeresen elvégezte, akkor egy oklevelet kap, amit le lehet tölteni, ki lehet nyomtatni.
Témakör informatika  +
Verziószám 1.0.9  +
Kategóriák Alkalmazás leírása, Interaktív alkalmazások
Életkor 3+  +
ide hivatkozó tulajdonságok elrejtése 
Bee-Bot/Blue-Bot +, Cody's App Academy +, The Foos + Lehetséges alternatívák
 

 

Add meg a lap nevét, ahonnan el szeretnéd kezdeni a böngészést.